Twitter Facebook instagram Youtube 

Al nostre blog hi publiquem notícies relacionades amb l'alberg  Ruta del Ferro i amb  les activitats que organitzem.

Walking Pyrenees Baix Ripollès

El 13 de març l’associació d’agents turístics formada per ALBERG RUTA DEL FERRO, CEA ALT TER, CASA RUDES, LA PEÇALLARGA, MAS MITJAVILA i LA TROBADA HOTEL, comuniquem que ens hem agrupat entorn la creació d’un nou producte cultural i turístic que consisteix en un itinerari permanent d’uns 25 km ideat especialment per a turistes & senderistes que combina natura, cultura, gastronomia i història.

Continuar llegint

Walking Pyrenees

Avui 11 de març, es durà a terme la primera excursió guiada de l'itinerari WALKING PYRENEES, un nou producte cultural i turístic que consisteix en un itinerari permanent d'uns 30km ideat especialment per a turistes & senderistes que combina natura, cultura, gastronomia i història. Participaran a l'excurció 6 persones, entre elles alguns reconeguts excrucionistes de procedència nacional i internacional. Aquest nou producte turístic s'ha desenvolupat gràcies a l'associació d'agents turístics del Ripollès - Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa.

El nou itinerari, que s’ha estructurat a partir de camins de bosc i corriols existents - forjats i mantinguts al llarg de generacions de pagesos i pastors - per establir un itinerari que té el seu punt 0 al Monestir de Sant Joan de les Abadesses, i el seu final és al Monestir de Ripoll, passant per la vall de Serra Cavallera, Ogassa. L’itinerari, que es pot dur a terme de forma guiada o auto-guiada, s’estructura també a partir d’establiments turístics existents, que permeten donar servei als turistes & senderistes, tant d’allotjament com àpats, transfers d’equipatges, tallers d’activitats i interpretació del entorn, etc.

 Així, la proposta WALKING PYRENNES proposa, per a un públic amb interessos naturals i culturals, tant nacional com internacional, un paquet turístic d’una durada de 5 dies, pensat per a grups de 6 a 12 persones. L’Alberg la Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses és el punt de recepció. Després d’una visita al poble, Monestir, i d’un àpat a la Casa Rudes, l’itinerari fa via, per la zona de Can Camps, cap a Ogassa, arribant a la casa de turisme rural de la Peçallarga. Es proposa aquí un taller d’orientació. L’endemà es continua fins al Mas Mitjavila, casa amb més de 1000 anys d’història. Mitjavila serà la base per a l’ascensió al Taga (2.040m). Havent fet uns tallers de cuina tradicional catalana, es continuarà, pel camí del Saltor, cap a Ripoll. Baixant per la carena de Sant Roc, caminant entre els rius Ter i Freser, arribarem a Ripoll. La Trobada serà el punt d’arribada dels turistes & senderistes, que podran culminar la seva estada a la zona amb una visita al Museu, Monestir, Portalada Romànica i Claustre de Ripoll.

 Neix doncs un nou producte cultural i turístic, fruit de la col·laboració entre el sector públic – Ripollès Desenvolupament, Ajuntament de Ripoll, Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i Ogassa -  i el sector privat - Alberg la Ruta del Ferro, CEA Alt Ter, Casa Rudes, La Peçallarga, mas Mitjavila i La Trobada Hotel - que té com a objectiu potenciar els valors inherents del nostre territori i cultura, mantenir-los i projectar-los nacional i internacionalment, permetent a persones vingudes d’arreu viure experiències i entorns únics.

 Aquest proper dimecres dia 13 de març a les 18:00 es farà, a la cafeteria del hotel LA TROBADA -Ripoll- una presentació pública del producte així com de les experiències i vivències dels components del primer grup del WALKING PYRENNES  

paquetalberg-3

paquetalberg-2

VACANCES EN FAMÍLIA

VACANCES EN FAMÍLIA

El passat divendres es van donar a conèixer quines havien estat les famílies afortunades per participar en el programa de la XANASCAT de Vacances en Família. En aquesta convocatòria l'alberg Ruta del Ferro ha posat en disponibilitat 394 places, doncs bé estem molt contents perquè hem omplert totes les places ofertades, així el nostre alberg ha estat seleccionat en primera o en segona opció per un munt de famílies catalanes que volen gaudir uns dies a Sant Joan de les Abadesses. A partir de la segona quinzena de març ja comencen a arribar i s'allargarà aquesta convocatòria fins a la primera setmana de setembre on després deixarà pas a una altra convocatòria que esperem sigui tan exitosa com aquesta. Una vegada més, creiem que l'alberg Ruta del Ferro és un bon destí per a les famílies que poden gaudir d'unes bones instal.lacions i d'un entorn immillorable. Gràcies a tots per la vostra confiança, seguirem treballant per millorar tot el que tenim!!!

 logo alberg

Vine a escoltar a Mishima, Joan Dausà i als Pink Poni i queda’t a dormir per 22 €

baner-primavera-viu-2013

El Pavelló Municipal d'Esports de Sant Joan de les Abadesses acollirà una nova edició del Primavera Viu, el dissabte 23 de març. Es tracta d'un festival musical que acosta grups de primera línia a tocar al poble, en una oportunitat única d'escoltar-los en un poble tranquil com el nostre.

Aquest any el cap de cartell són els Mishima, un dels grups referents de l'escena musical catalana actual i que, possiblement, passen pel seu millor moment després d'editar L'amor feliç (2012). A més, Mishima han estat reconeguts pel públic i per la crítica com una de les bandes que ofereixen un directe més sòlid del pop-rock en català.

Estaran acompanyats pel grup de l'actor i músic Joan Dausà, una de les propostes musicals revelació de l'any passat i autor de la cançó Jo mai mai. També hi seran els Pink Poni, que ja varen tocar a Sant Joan fa uns mesos i varen deixar molt bon regust 'd'oïda'.  Entre concert i concert sonaran les percussions dels olotins Vandalmogàvers.


Queda't a Sant Joan i desperta't amb calma i en un paratge únic

Continuar llegint